Кардио Протект

28.80 лв.

Крайна цена с ДДС:Прочети повече
Продуктът КАРДИО ПРОТЕКТ на ФИТОФАРМА предлага уникална комбинация от 100% натурални хранителни вещества, които намаляват тромбоцитната агрегация и така намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Нормалният кръвоток благоприятно повлиява оросяването на тъканите, подпомага при състояния като студени крайници, тежест в краката, проблеми със запаменяването на информация. 

Съставки:  Омега-3 концентрат, Желатин, Fruitflow® - патентован екстракт от водната част на домат, Слънчогледов лецитин, Пчелен восък, Глицерин, Оцветители: Бетакаротен, Титаниев диоксид и Кармин.

Свойства:  Предотвратяването на атеротромботични заболявания, свързани с начина на живот, като инфаркт на миокарда и инсулт, е важна и неотложна социална задача в много развити страни. Активирането на тромбоцитите играе решаваща роля не само при хемостазата, но и при развитието на няколко сериозни артериални нарушения. Счита се, че свръхчувствителността на тромбоцитите е една от многото причинни фактори за развитието на атеросклерозата и е предизвикано от множество фактори, като стрес, наднормено тегло, диабет, пушене, замърсен въздух и други.

Тромбоцитите са отговорни за способността на кръвта да се съсирва и така да се спре кървенето при нараняване. Тяхната форма е променлива – те може да са гладки и „спокойни“ или ошипени и „активирани“. Когато са спокойни, те лесно преминават през кръвоносните съдове. При нарушаване на целостта на кръвоносен съд, за да спрат кървенето, тромбоцитите се активират, секретират „лепкави“ протеини и се слепват един с друг и със стените на кръвоносните съдове, оформяйки съсирек, който ни предпазва от кръвозагуба. Съсиреци могат да се образуват и вътре в кръвоносните съдове, без да има нараняване и да се образува агрегация на тромбоцити, които блокират кръвотока и оросяването.

Съществува консенсус, че профилактичното потискане на тромбоцитната активация спомага за предотвратяване на протромботично състояние, забавя развитието на атеросклерозата и намалява риска от инсулт и инфаркт на миокарда. Ограничени доказателства, налични в проучванията за първична превенция, предполагат, че страничните ефекти на профилактичните лекарствени режими надвишават ползите от тях.

Разпространението на атеросклерозата и коронарната болест в напредналите страни  необходимостта от забавяне на прогресията от тези заболявания са изострят вниманието към влиянието на диетата върху сърдечно-съдовата система. Епидемиологичните проучвания са предоставили неопровержими доказателства за причинната роля на неподходяща диета за развитието и клиничния изход на тромботичните заболявания.

Някои хранителни вещества имат потенциал да намалят нивата на специфични рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания.  Доказано е, че много от хранителните вещества, присъстващи в доматите, са свързани с доказани ефекти върху сърдечносъдовата система. Има много научни доказателства зе, че веществото ликопен, което се извлича от домат, оказва благотворно влияние върху сърдечно-съдовата система.  В същото време има и доказателства, че ликопенът подпомага развитието на сърдечно съдови заболявания. В тази връзка, е установено че има и други съединения в доматите, които имат кардиозащитни ефекти.

Продуктът КАРДИО ПРОТЕКТ на ФИТОФАРМА предлага уникална комбинация от 100% натурални хранителни вещества, които намаляват тромбоцитната агрегация и така намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Нормалният кръвоток благоприятно повлиява оросяването на тъканите, подпомага при състояния като студени крайници, тежест в краката, проблеми със запаменяването на информация. 

Fruitflow® е  водоразтворим концентрат, извлечен от желето около семките на домат, патентована съставка без ликопен.  Екстрактът съдържа три широки групи от биоактивни вещества, базирани на нуклеотиди, прости феноли и техните конюгати, и флавоноиди и техните конюгати.

Механизмните изследвания показват, че ефекта на прием на 150 mg Fruitflow®  дови до средно намаление на агрегацията на тромбоцитите от 8-23%.

Омега-3 мастните киселини, EPA и DHA, които се намират в концентрирано Рибено масло, намалява риска от възпални процеси на сърдечно-съдовата система, което  допринася за намаляване на риска от агрегацияна на тробцитите и така води до намаляване на риска от развитие на сърдечно съдови заболявания. 

ПРАДНАЗНАЧЕНИЕ: Хранителната добавка се прилага като помощно средство към  хранителния режим, което:

  • помага  за поддържане на нормалната тромбоцитна агрегация, която допринася за добър кръвоток; 
  • допринася за нормалната функция на сърцето.
     

ДОЗИРОВКА: 

Съдържание на: В една капсула: Препоръчвана максимална дневна доза*:
Fruitflow® - патентован екстракт от водната част на домат 150 mg не е определена
Омега-3 концентрат, от който: 550 mg не е определена
EPA (Ейкозапентаенова киселина) 181.5 mg не е определена
DHA (Докозахексаенова киселина) 121 mg не е определена

* В съответствие с наредба № 47 за изискванията към хранителните добавки.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:  Като хранителна добавка за възрастни, приемайте по една или две капсули на ден с храната.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!
Да не се приема от деца!
Ако сте бременна, планирате бременност или кърмите,  консултирайте се с лекар преди употреба на този продукт!
Ако сте алергични или имате заболяване, консултирайте се  с лекар преди употреба на този продукт!
Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!

СТАНДАРТИЗАЦИЯ:  ТД 01.18.

СЪХРАНЕНИЕ: На тъмно и сухо място, при умерена температура. 

СРОК НА ГОДНОСТ: Три години от датата на производство.

ОПАКОВКА: Кутия с три блистера по десет капсули и упътване за употреба.Всички цени са в български левове с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

Начините на плащане, които се приемат, са следните:
Наложен платеж – При избиране на този метод за плащане от Потребителя, се създава поръчка с номер и крайна цена. Заплащането на поръчката се извършва на куриера, при доставката.

Цената на доставката е според актуалнаата ценова листа на куриера.

Обявената цена за доставка е валидна само за доставки с куриерска фирма Econt на територията на България.
Потребителят може да откаже поръчката си преди тя да бъде подготвена за доставка чрез куриер или доставена на адреса, посочен от Потребителя - чрез нарочно писмено изявление на info@phytopharma.eu.

Потребителят има право да се откаже от договора, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя 
повече тук