Витамин С 200 mg

8.40 лв.

Крайна цена с ДДС:Прочети повече
Витамин С  предлага широк спектър от  свойства в полза на човешкото тяло. Той е мощен антиоксидант и спомага за улавянето на свободните радикали, допринася за поддържане здравето на клетките и кръвоносните съдове.  Витамин С допринася за повишаване активността на азотния оксид, както и помага за  правилното  функциониране на кръвните плочки. Той подкрепя телесната защитна система като допринася за засилване функцията и активността на белите кръвни клетки, и подпомага повишаването на нивата на интерферона, на отговорите на антителата и на секретирането на хормоните на тимусната жлеза. Освен това, този антиоксидант допринася за образуването на лимфоцитите. Той подпомага образуването и поддръжката на вътреклетъчната основна субстанция - колагена, който пък е особено важен за здравето на ставите.  

СЪСТАВКИ: Витамин С, Слънчогледово масло, Желатин, Глицерин, Оцветител - титаниев диоксид.

СВОЙСТВА:  Витамин С  предлага широк спектър от  свойства в полза на човешкото тяло. Той е мощен антиоксидант и спомага за улавянето на свободните радикали, допринася за поддържане здравето на клетките и кръвоносните съдове.  Витамин С допринася за повишаване активността на азотния оксид, както и помага за  правилното  функциониране на кръвните плочки. Той подкрепя телесната защитна система като допринася за засилване функцията и активността на белите кръвни клетки, и подпомага повишаването на нивата на интерферона, на отговорите на антителата и на секретирането на хормоните на тимусната жлеза. Освен това, този антиоксидант допринася за образуването на лимфоцитите. Той подпомага образуването и поддръжката на вътреклетъчната основна субстанция - колагена, който пък е особено важен за здравето на ставите.  

Витамин С помага за абсорбцията на желязото и формирането на червените кръвни клетки, както и за превръщането на фолиевата киселина в нейните активни форми. Витамин С помага за поддържането на здрави кости, хрущял, кожа, зъби и венци.

Препоръчителната дневна доза на витамин С за възрастни е 80 mg, но нуждата   от   витамин С може да се увеличи при случаи като: бременност и кърмене; при пушачи; при хора над 60 години; при хора, редовно употребяващи  алкохол; при състояния на силен стрес; при небалансиран хранителен режим.

Потенциални странични ефекти или предпазни мерки: При бременност или кърмене, консултирайте се  с вашия лекар преди да вземете този продукт. Само след консултация с лекар да се приема витамин С  и в случаи на: дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа, претоварване с желязо (хемосидероза или хемохроматоза), бъбречни камъни или бъбречна недостатъчност. С внимание да се приема витамин С и при хора, образуващи калциево-оксалатни камъни, тъй като витамин С се превръща в оксалат и увеличава уринарните оксалати. 

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Хранителната добавка се прилага като помощно средство към хранителния режим, което: 

  • допринася за нормалната функция на имунната система;
  • подпомага защитата на клетките от оксидативен стрес;
  • допринася за нормалното образуване на колаген, който е нужен за нормалната функция на кръвоносните съдове, костите, хрущяла, венците, кожата и зъбите;
  • помага за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия;
  • подпомага нормалното функциониране на нервната система и поддържането на нормалната психична функция;
  • увеличава усвояването на желязото.

ДОЗИРОВКА:

Съдържание на: В една капсула: В три капсули: Препоръчвана максимална дневна доза*:
Витамин С 200 mg 600 mg 600 mg

*В съответствие с Наредба 47/2004 г. за изискванията към хранителните добавки.

ПРИЛОЖЕНИЕ: Като хранителна добавка за възрастни, приемайте от една до три капсули на ден след хранене.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки  деца!
Да не се приема от деца!
Ако сте бременна, планирате бременност или кърмите, консултирайте се с лекар преди употреба на този продукт!
Ако сте алергични или имате заболяване, консултирайте се с лекар  преди употреба на този продукт!
Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Продуктът не е лекарствено средство и не замества разнообразното хранене!

СТАНДАРТИЗАЦИЯ: Продуктът отговаря на ТД 02.14.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на тъмно и сухо място, при умерена температура.

ОПАКОВКА: Картонена кутия с три  блистера  по двадесет капсули и упътване за употреба.

СРОК НА ГОДНОСТ: Две години от датата на производство.Всички цени са в български левове с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

Начините на плащане, които се приемат, са следните:
Наложен платеж – При избиране на този метод за плащане от Потребителя, се създава поръчка с номер и крайна цена. Заплащането на поръчката се извършва на куриера, при доставката.

Цената на доставката е според актуалнаата ценова листа на куриера.

Обявената цена за доставка е валидна само за доставки с куриерска фирма Econt на територията на България.
Потребителят може да откаже поръчката си преди тя да бъде подготвена за доставка чрез куриер или доставена на адреса, посочен от Потребителя - чрез нарочно писмено изявление на info@phytopharma.eu.

Потребителят има право да се откаже от договора, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя 
повече тук