Пролакто флора

14.40 лв.

Крайна цена с ДДС:СЪСТАВКИ: Слънчогледово масло; Желатин; Пребиотик: Инулин; Пробиотик: Смес от живи млечнокисели микроорганизми: Lb. acidophilus; Lb. bulgaricus; Lb. plantarum; Streptococcus thermophilus; Bifidobacterium sp. (Bif. longum; Bif. bifidum; Bif. infantis); Глицерин; Оцветител: Титаниев диоксид.

СВОЙСТВА: Хилядолетна традиция свързва храненето на нашия народ с киселото мляко, богато на лактобацилите. Още в края на XIX в. украинският учен Иля Мечников прави връзка между дълголетието на  балканските народи и благотворното действие на киселото мляко. През 1905 г. българският лекар д-р Стамен Григоров открива, че това благотворно действие се дължи на една пръчица млечнокисела бактерия, която нарича „Бацил А“. По-късно тя получава наименованието Lactobacilus Bulgaricus, в чест на родината на нейния първооткривател.
Изследванията показват, че България е своеобразен географски оазис, източник на природни щамове на най-благоприятните млечнокисели бактерии Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус, които са в основата на киселото мляко. Макар тези две бактерии да се съдържат и във вносните кисели млека, в българското кисело мляко концентрацията на Лактобацилус булгарикус е 4 до 7 пъти по-голяма, отколкото в млеката, произведени в Западна Европа. Именно на тази по-висока концентрация се дължат неповторимият вкус и аромат на нашето кисело мляко, както и неговите уникални полезни свойства.
Ще изброим само някои от благотворните качества на Лактобацилус булгарикус:

 • има висока биологична устойчивост в стомашно-чревния тракт и значително дълга преживяемост – до 15-20 дни след спиране на приема;
 • притежава силно изразен антимутагенен ефект, който допринася да се тушира действието на мутагените и канцерогените в организма и ги поглъща;
 • превъзхожда всички останали бактерии по производство на естествени антибиотични вещества; 
 • допринасят да се намали и концентрацията на холестерол в организма. Те увличат холестеролната молекула и бързо я насочват към дебелото черво, за да я изхвърлят;
 • стимулира функциите на стомашно-чревната флора;
 • Бацилусбулгарикус са сред основните активатори на имунната система. 
 • Лактобацилус Булгарикус взети заедно с  Lb. acidophilus; Streptococcus thermophilus; Lb. Helveticus, ефективно конкурентно потискат растежа на патогенните бактерии като Ешерихия коли, Салмонела, Стафилококус ауреус, Кандида и др. и допринасят да се подобри естествената имунна система на организма.

Единствената добра бактерия от своята група Streptococcus thermophilus / Стрептококус термофилус  работи съвместно с Лактобацилус булгарикус за производството на лактаза – ензима, който разгражда лактозата и е в помощ на страдащите от лактозна непоносимост, както и подобрява имунната система.

Лактобацилус ацидофилис е пробиотик, който произвежда млечна киселина, която подтиска растежа на патогенни бактерии и дрожди.

Лактобацилус плантарум запазва важните за оранизма хранителни вещества, витамини и антиоксиданти от хранта и подпомага абсорбирнето им.

Bifidobacterium ssp. - помага за поддържането на равновесието на бактериалната флора, така подпомага храносмилателните и метаболитни процеси, и съдейства за повишаване на имунитета.

Няма съвършен пробиотик, който едновременно да упражнява всички полезни ефекти. 

Фитофарма е подбрала специална формула от живи млечнокисели микроорганизми: Lb. acidophilus; Lb. bulgaricus; Lb. plantarum; Streptococcus thermophilus; Bifidobacterium sp. (Bif. longum; Bif. bifidum; Bif. infantis); и добавила към нея пребиотика Инулин с цел да ви предостави един многофункционален продукт в полза на вашето добро здраве.

Инулинът е вид полизахарид, който се съдържа в редица кореноплодни култури. Най-голямо количество от това много полезно вещество съдържат земната ябълка и цикорията. Има го още в лука, праза, чесъна, глухарчетата и др. В качеството си на разтворими фибри (преминавйки през тялото се преобразува в гел), Инулинът не се смила в горната част(стомаха и тънките черва)  на храносмилателния тракт и достига дебелото черво непокътнат. Там почти изцяло неразтворен става идеална храна за добрите лакто- и бифидо бактерии. Много научни изследвания доказват, че ежедневната употреба на Инулин значително повишава количеството на бифидо- и лактобактериите в червата и води до понижаване на количеството на патогенни бактерии от рода на Салмонела, Стафилококи и др. Това му качество го определя като пребиотик. Пребиотиците са вид несмилаеми хранителни съставки, които стимулират и активизират определени бактерии в дебелото черво, подобрявайки значително функцията му. Трябва да се спомене и фактът, че прекалено много Инулин може да доведе до подуване на корема, газове и диария при хора, които са чувствителни към веществото. Към тези си свойства, Инулинът прибавя и още едно незаменимо – допринася  за намаляване на способността на организма ни да образува определен вид мазнини.
Полезни свойства на Инулина:  • спомага за намаляване на токсичните метаболити • допринася за намаляване на  чернодробния холестерол и триглицеридите • помага за поддържане на нормални нива на кръвното налягане • спомага за нормализиране на  нивата на кръвната захар • подобрява абсорбцията на минералите в организма •допринася за укрепване на имунната система •подпомага изчистването на организма от шлаки и непреработена храна

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Хранителната добавка се прилага като помощно средство към  хранителния режим, което:

 • oсигурява живи активни бактерии; 
 • подобрява разграждането на лактозата;
 • допринася за поддържане на здрава чревна микрофлора;
 • подпомага функцията на храносмилателната система.

ДОЗИРОВКА:

Съдържание на: В една капсула: В две капсули: Препоръчвана максимална дневна доза*:
Инулин 50 mg 100 mg не е определена

Смес от живи млечнокисели микроорганизми:

 • Lb. acidophilus;
 • Lb. bulgaricus;
 • Streptococcus thermophilus;
 • Lb. helveticus
не по-малко от 1.3 млрд CFU не по-малко от 2.6 млрд CFU не е определена

* В съответствие с Наредба № 47 за изискванията към хранителните добавки.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:
За възрастни: По 1 капсула един или два пъти на ден след хранене.
За деца над 2 години: По една капсула на ден след хранене.

 

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки  деца!
Ако сте бременна, планирате бременност или кърмите, консултирайте се с лекар преди употреба на този продукт!
Ако сте алергични или имате заболяване, консултирайте се с лекар преди употреба на този  продукт!
Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!

СЪХРАНЕНИЕ: На тъмно и сухо място, при умерена температура.

СРОК НА ГОДНОСТ: Три години от датата на производство.

ОПАКОВКА: Кутия с 3 блистера по 10 капсули и упътване за употреба.Всички цени са в български левове с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

Начините на плащане, които се приемат, са следните:
Наложен платеж – При избиране на този метод за плащане от Потребителя, се създава поръчка с номер и крайна цена. Заплащането на поръчката се извършва на куриера, при доставката.

Цената на доставката е според актуалнаата ценова листа на куриера.

Обявената цена за доставка е валидна само за доставки с куриерска фирма Econt на територията на България.
Потребителят може да откаже поръчката си преди тя да бъде подготвена за доставка чрез куриер или доставена на адреса, посочен от Потребителя - чрез нарочно писмено изявление на info@phytopharma.eu.

Потребителят има право да се откаже от договора, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя 
повече тук