Пролакто имуно

15.00 лв.

Крайна цена с ДДС:Прочети повече
спомага за намаляване на токсичните метаболити • допринася за намаляване на  чернодробния холестерол и триглицеридите • помага за поддържане на нормални нива на кръвното налягане • спомага за нормализиране на  нивата на кръвната захар • подобрява абсорбцията на минералите в организма •допринася за укрепване на имунната система •подпомага изчистването на организма от шлаки и непреработена храна

СЪСТАВКИ: Слънчогледово масло; Желатин; Пребиотик: Инулин; Смес от живи млечнокисели микроорганизми: Lb. acidophilus; Lb. bulgaricus; Lb. helveticus; Lb. casei; Lb. plantarum; Lb. rhamnosus; Streptococcus thermophilus; Bifidobacterium sp. (mix Bif. longum; Bif. bifidum; Bif. infantis); Глицерин; Оцветител: Титаниев диоксид.

СВОЙСТВА: Пробиотиците са живи микроорганизми: млечнокисели бактерии, най-често лакто- и бифидобактерии, някои видове грам-положителни коки, дрожди, които се отнасят към нормалните обитатели на чревния тракт при здравия човек. Микроорганизмите, влизащи в състава на пробиотиците не са патогенни, не са токсични, съдържат се в достатъчно количество, запазват жизненоспособността си при съхранение и при преминаване през стомашно-чревния тракт. Пробиотиците  се разглеждат като средства, които оказват полезно влияние върху здравословното състояние на човека.
Безопастността на пробиотиците се подтвърждава от това, че WHO (Световната здравна организация) и FAO UN (Организацията за хранителни продукти и селско стопанство към ООН) заключават, че пробиотиците като цяло са безопастни продукти и притежават GRAS (считани за сигурни) статус, т.е. те могат без ограничение да се използват във фармацевтичната и хранителната промишленост.

Препаратите, които се приемат за подобряване функцията на храносмилателния тракт, за регулиране на микробиоценозата на стомашно-чревния тракт се разделят на пробиотици, пребиотици, синбиотици, бактериофаги и биотерапевтични агенти. Първите три групи се обединяват в една – пробиотици. Приемането на пробиотици и пребиотици води до един и същ резултат – увеличение на количеството на млечнокиселите бактерии, естествени обитатели на червата. Пробиотиците са живи бактерии, полезни за организма. За техен откривател се смята руският микробиолог Иля Мечников, който в края на XIX в. открива полезното действие на млечната бактерия, изследвайки столетници в Родопите и откривайки ролята на киселото мляко за удължаване на живота им. Оттогава насам десетки учени продължават да трупат доказателства за полезните свойства и ролята им за поддържането на нашето добро здраве. Пробиотиците са над 400 вида и действат в различни сектори на дебелото черво. Голяма част от бактериите с пробиотично действие се срещат в закваската на млечнокиселите продукти. Пробиотиците абсорбират патогени от дебелото черво и изнасят канцерогенните вещества с фекалиите още преди токсините да са започнали опасното си действие. Пробиотиците потискат развитието на бактерии, които произвеждат отрови и мутагени с канцерогенен ефект - например нитрозамините. Пробиотиците допринасят да се намали и концентрацията на холестерол в организма. Те увличат холестеролната молекула и бързо я насочват към дебелото черво, за да я изхвърлят. Така не позволяват лошият холестерол да премине чревната бариера и да попадне в кръвта. Пробиотиците възстановяват баланса на чревната флора, нормализират храносмилането. Повишават обема на изпражненията, улесняват редовното им изхвърляне, което е желателно веднъж на 24 часа. Други пробиотични бактерии пък ускоряват усвояването на калций от храната. И могат успешно да стимулират поддържането на добра костна плътност. Стимулиращо е и действието им и по отношение усвояването на магнезия. Пробиотиците подобряват разграждането на лактозата, като спомагат за производството на ензим лактаза, и затова са много полезни за хора, които имат проблеми с приема на прясно мляко.

Няма съвършен пробиотик, който едновременно да упражнява всички полезни ефекти. Фитофарма е подбрала специална формула от живи млечнокисели микроорганизми: Lb. acidophilus; Lb. bulgaricus; Lb. helveticus; Lb. casei; Lb. plantarum; Lb. rhamnosus; Streptococcus thermophilus; Bifidobacterium sp. (mix Bif. longum; Bif. bifidum; Bif. infantis)  и добавила към нея пребиотика Инулин с цел да ви предостави един многофункционален продукт в полза на вашето добро здраве.

Инулинът е вид полизахарид, който се съдържа в редица кореноплодни култури. Най-голямо количество от това много полезно вещество съдържат земната ябълка и цикорията. Има го още в лука, праза, чесъна, глухарчетата и др. В качеството си на разтворими фибри (преминавйки през тялото се преобразува в гел), Инулинът не се смила в горната част(стомаха и тънките черва)  на храносмилателния тракт и достига дебелото черво непокътнат. Там почти изцяло неразтворен става идеална храна за добрите лакто- и бифидо бактерии. Много научни изследвания доказват, че ежедневната употреба на Инулин значително повишава количеството на бифидо- и лактобактериите в червата и води до понижаване на количеството на патогенни бактерии от рода на Салмонела, Стафилококи и др. Това му качество го определя като пребиотик. Пребиотиците са вид несмилаеми хранителни съставки, които стимулират и активизират определени бактерии в дебелото черво, подобрявайки значително функцията му. Трябва да се спомене и фактът, че прекалено много Инулин може да доведе до подуване на корема, газове и диария при хора, които са чувствителни към веществото. Към тези си свойства, Инулинът прибавя и още едно незаменимо – допринася  за намаляване на способността на организма ни да образува определен вид мазнини.

Полезни свойства на Инулина • спомага за намаляване на токсичните метаболити • допринася за намаляване на  чернодробния холестерол и триглицеридите • помага за поддържане на нормални нива на кръвното налягане • спомага за нормализиране на  нивата на кръвната захар • подобрява абсорбцията на минералите в организма •допринася за укрепване на имунната система •подпомага изчистването на организма от шлаки и непреработена храна

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Хранителната добавка се прилага като помощно средство към  хранителния режим, което:

 • oсигурява живи активни бактерии; 
 • подобрява разграждането на лактозата;
 • допринася за поддържане на здрава чревна микрофлора;
 • подпомага функцията на храносмилателната и имунната системи;
 • спомага за прочистването на токсини от организма.

ДОЗИРОВКА:

Съдържание на: В една капсула: В две капсули: Препоръчвана максимална дневна доза*:
Инулин 50 mg 100 mg не е определена

Смес от живи млечнокисели микроорганизми:

 • Lb. acidophilus;
 • Lb. bulgaricus;
 • Lb. helveticus;
 • Lb. casei;
 • Lb. plantarum;
 • Lb. rhamnosus;
 • Streptococcus thermophilus;
 • Bifidobacterium sp. (mix Bif. longum; Bif. bifidum; Bif. infantis)
не по- малко от 1.3 млрд CFU не по-малко от 2.6 млрд CFU не е определена

* В съответствие с Наредба № 47 за изискванията към хранителните добавки.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:
За възрастни
: По 1 капсула един или два пъти на ден след хранене.
За деца над 2 години: По една капсула на ден след хранене.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки  деца!
Ако сте бременна, планирате бременност или кърмите, консултирайте се с лекар преди употреба на този продукт!
Ако сте алергични или имате заболяване, консултирайте се с лекар преди употреба на този  продукт!
Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!

Стандартизация: ТД 05.15.

Съхранение: На тъмно и сухо място, при умерена температура.

Срок на годност: Три години от датата на производство. 

Опаковка: Кутия с 3 блистера по 10 капсули и упътване за употреба.Всички цени са в български левове с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

Начините на плащане, които се приемат, са следните:
Наложен платеж – При избиране на този метод за плащане от Потребителя, се създава поръчка с номер и крайна цена. Заплащането на поръчката се извършва на куриера, при доставката.

Цената на доставката е според актуалнаата ценова листа на куриера.

Обявената цена за доставка е валидна само за доставки с куриерска фирма Econt на територията на България.
Потребителят може да откаже поръчката си преди тя да бъде подготвена за доставка чрез куриер или доставена на адреса, посочен от Потребителя - чрез нарочно писмено изявление на info@phytopharma.eu.

Потребителят има право да се откаже от договора, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя 
повече тук