ЛутеМикс

13.80 лв.

Крайна цена с ДДС:Прочети повече
C този продукт ФИТОФАРМА ЕООД предлага комбинация от висококачествени хранителни съставки, която  допринасят за запазване на вашето добро зрение. 

СЪСТАВКИ: Всяка капсула съдържа:  Слънчогледово масло, Желатин, Лутеин, Витамин  Е, Бета-каротин, Зеаксантин и Глицерин.

СВОЙСТВА: Светлината е важна за нас, но може да бъде и вредна. Ако  окото няма адекватна защита, светлината създава вредните свободни радикали, които могат сериозно да увредят клетките в окото. Това може да доведе до нарушено зрение. Пушек, замърсяването и дори нашата диета (например, хидрогенирани мазнини, алкохол) могат да създадат вредните свободни радикали. Тялото произвежда свои собствени антиоксиданти, за да подтисне тези свободни радикали, но също така разчита на добавянето на естествени антиоксиданти в нашата диета за пълна защита. Доброто хранене е важно, за да запазите очите си здрави през целия си живот

C този продукт ФИТОФАРМА ЕООД предлага комбинация от висококачествени хранителни съставки, която  допринасят за запазване на вашето добро зрение. 

Лутеин и Зеаксантин са растителни каротеноиди, които не се систезират от човешкото тяло и трябва да се набавят с храната. Съдържат се в много зеленолистни растения и цветни плодове и зеленчуци. Лутеин и Зеаксантин са двата основни компонента на макулата на ретината. Лутеин и Зеаксантин са единствените каротиноиди, открити, както в макулата, така и в лещата на човешкото око, и имат двойна функция - действат като мощни антиоксиданти и помагат за образуване на защитен слой, който филтрира светлината и поддържа функцията на фоторецепторите в макулата

Бета-каротин се съдържа в морковите, чушките, тиквите и много други плодове и зеленчуци с оранжев, жълт и червен цвят, а също и в листните зеленчуци с тъмно зелен цвят. Приет в организма от една молекула Бета-каротин се образуват две молекули ретинол, като организма преобразува само такова количество от него, колкото му е необходимо. Бета-каротин /провитамин  А/ спомага да се предпазват мембранните липиди и други субстанции от окисляване, което протича под въздействието на свободните радикали. Провитамин А подпомага функцията на имунната система на организма и има важно значение за клетката като съставка на зрителния пурпур родопсин. 

Витамин Е защитава клетките от оксидативен стрес, което е от особено значение за клетките на ретината.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Хранителната добавка се прилага като  помощно средство към  хранителния режим, което:
- допринася за нормалното функциониране на зрението;   
- допринася за защитата на клетките от оксидативен срес;
- подпомага дейността на имунната система;
- допринася за нормалното състояние на кожата и лигавиците;

ДОЗИРОВКА:

Съдържание на: В една капсула: Препоръчвана максимална дневна доза*:
Лутеин 10 mg не е определена
Витамин Е 10 mg α-TE (14.9 IU) 100 mg α-TE (149 IU)
Бета-каротин 6 mg 7 mg
Зеаксантин 2 mg не е определена

*В съответствие с Наредба №47/2004 г. за изискванията към хранителните добавки.

ПРИЛОЖЕНИЕ: Като хранителна добавка за възрастни, приемайте по една капсула на ден с храната.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!
Продуктът да не се приема от деца!
Ако сте бременна, планирате бременност или кърмите, консултирайте се с лекар преди употреба на този продукт!
Ако сте алергични или имате заболяване, консултирайте се с  лекар преди употреба на този продукт!
Да не се превишава препоръчaната дневна доза!
Продуктът не е лекарствено средство и не замества разнообразното хранене!

Стандартизация: Продуктът отговаря на ТД 03.15.
Съхранение: Да се съхранява на тъмно и сухо място, при умерена температура.
Опаковка: Картонена кутия с три блистера по двадесет капсули и упътване за употреба.
Срок на годност: Три години от датата на производство.Всички цени са в български левове с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

Начините на плащане, които се приемат, са следните:
Наложен платеж – При избиране на този метод за плащане от Потребителя, се създава поръчка с номер и крайна цена. Заплащането на поръчката се извършва на куриера, при доставката.

Цената на доставката е според актуалнаата ценова листа на куриера.

Обявената цена за доставка е валидна само за доставки с куриерска фирма Econt на територията на България.
Потребителят може да откаже поръчката си преди тя да бъде подготвена за доставка чрез куриер или доставена на адреса, посочен от Потребителя - чрез нарочно писмено изявление на info@phytopharma.eu.

Потребителят има право да се откаже от договора, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя 
повече тук