Циститин

13.80 лв.

Крайна цена с ДДС:СЪСТАВКИ: Слънчогледово масло, Желатин, Екстракт от Червена боровинка, Соев лецитин, Пчелен восък, Витамин Е, Глицерин, Оцветители: Титаниев диоксид и Антоцианини

СВОЙСТВА: Червена боровинка (Vaccinium vitis-idaea). Разнообразния и уникален състав на боровинката обуславят нейните многобройни ползи за нашето здраве. Червените боровинки са богати на антиоксиданти, поради тази причина в древността са я наричали "подмладяващото" зрънце. В структурата на червена боровинка природата е включила  минералите: бор, желязо, йод, калий, калций, магнезий, манган, сребро, фосфор и други.
Червената боровинка е богата и на витамини: В1, В2, B3 С, К, но особено много в нея се съдържа витамин С.
Червената боровинка съдържа още органичните киселини: бензоена, лимонена, хининова, ябълчена и др. Благодарение на високото съдържание на бензоена киселина, Червената боровинка, не само дълго се съхранява, но и се използва широко като природен консервант.
В тези малки плодове присъстват и много други биологично активни компоненти, които са жизнено важни за нашето тяло.

Червена боровинка и инфекция на пикочните пътища:
Инфекцията на пикочните пътища обикновено се причинява от бактерии или микроби, които са изпаднали в пикочните пътища и се размножават, предизвиквайки зачервяване, подуване и болка. Но има един лесен начин за насърчаване на доброто здраве на пикочните пътища – включването на червена боровинка в хранителния ни режим. Последните проучвания показват, че това се дължи  на необичайния характер на проантоцианидините (PACs), съдържащи се в малките червени плодчета, които допринасят за предотвратяването на инфекцията на пикочните пътища. Специалната структура на тези PACs (включващи А-тип връзки между компонентите) действа като бариера пред бактериите. Проантоцианидините или кондензирани танини спомагат за предотвратяването на някои бактерии да залепват за пикочните пътища. Когато бактериите не могат да се придържат, те не могат да причинят инфекция.
Мощните антиоксиданти, открити в тези плодове, са особено полезни за жените. Според едно скорошно проучване  жените могат да поддържат в добро здраве своите пикочни пътища чрез пиене на една чаша боровинков коктейл два пъти на ден. Същите ползи Ви предлагаме и с екстрактът от Червена боровинка в меки желатинови капсули. 

Други здравословни ползи:
Значителна част от последните проучвания показват, че Червените  боровинки предлагат добра защита за нашата сърдечно-съдова система, както и за черния дроб. Няколко групи от изследователи обобщават своите заключения, стигайки до извода, че полезните характеристики на плода се дължат на синергията между отделните хранителни вещества на Червената боровинка.
Червената боровинка е много полезна за нашите храносмилателна и сърдечно-съдова системи. Допринася за нормалната обмяна на веществата и подпомага защитата на нашата отделителната система. 

Научните изследвания са показали, че пресни боровинки и боровинков сок нормализират обмяната на холестерола и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове. Боровинките спомагат за подобряване статуса на коронарните съдове на сърцето. Поради високата концентрация на антиоксиданти и други свързани фитонутриенти, боровинките подсигуряват разнообразие от ползи за здравето на сърцето. Изследванията показват, че боровинките съдържат най-високите концентрации на флавоноиди, които като при червеното вино, могат да подобрят циркулацията и да спомогнат за предотвратяване  възникването на сърдечно-съдови заболявания. Консумацията на тези здравословни плодове може да стимулира HDL - "добрия" холестерол. 

Червените плодчета са в помощ за предотвратяването на Хеликобактер пилори - инфекция в стомаха, която води до язви. Те забавят и натрупването на зъбна плака. Червената боровинка се препоръчва и при други здравословни неразположения, вариращи от артрит до екзема и подагра. 

Взаимодействие с лекарства:
Консумацията на червена боровинка би могла да взаимодейства с лекарства като разредители на кръвта, някои антибиотици, аспирин, антиациди, инхибитори на протонната помпа и лекарства, които влияят на черния дроб, затова е добре преди да започнете да приемате Червена боровинка да се консултирате с Вашият лекар вслучай, че приемате лекарства.  

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Хранителната добавка се прилага като помощно средство към  хранителния режим, което:

  • подпомага функцията на пикочноотделителната система;
  • допринася за нормалната функция на храносмилателната и сърдечно-съдова системи;
  • е силен антиоксидант и допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.
 

ДОЗИРОВКА:

Съдържание на: В една капсула: В две капсули: Препоръчвана максимална дневна доза*:
Екстракт от Червена боровинка 150 mg 300 mg не е определена
Витамин Е 6.7 mg α-TE /10 IU/ 13.4 α-TE /20 IU/ 100 mg α-TE /149 IU/
 

* В съответствие с Наредба № 47 за изискванията към хранителните добавки.

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Като хранителна добавка за възрастни приемайте по една или две капсули на ден с храната.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки  деца!
Да не се приема от деца!
Ако сте бременна, планирате бременност или кърмите, консултирайте се с лекар преди употреба на този продукт!
Ако сте алергични или имате заболяване, консултирайте се с лекар преди употреба на този  продукт!
Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!

СТАНДАРТИЗАЦИЯ: ТД 08.15.

СЪХРАНЕНИЕ: На тъмно и сухо място, при умерена температура.

ОПАКОВКА: Кутия с 3 блистера по 10 капсули и упътване за употреба.

СРОК НА ГОДНОСТ: Три години от датата на производство.Всички цени са в български левове с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

Начините на плащане, които се приемат, са следните:
Наложен платеж – При избиране на този метод за плащане от Потребителя, се създава поръчка с номер и крайна цена. Заплащането на поръчката се извършва на куриера, при доставката.

Цената на доставката е според актуалнаата ценова листа на куриера.

Обявената цена за доставка е валидна само за доставки с куриерска фирма Econt на територията на България.
Потребителят може да откаже поръчката си преди тя да бъде подготвена за доставка чрез куриер или доставена на адреса, посочен от Потребителя - чрез нарочно писмено изявление на info@phytopharma.eu.

Потребителят има право да се откаже от договора, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя 
повече тук