Простатил Макс

13.80 лв.

Крайна цена с ДДС:СЪСТАВКИ: Масло от Тиквени семки, Желатин, Екстракт от Червена боровинка, Екстракт от Коприва, Соев лецитин, Пчелен восък, Глицерин, Цинк, Селен и Хром, Оцветители: Титаниев диоксид и Карамел. 

СВОЙСТВА: Маслото от Тиквени семки съдържа:  Линолова киселина 43–55 %, Олеинова киселина 27–38%, Фитостероли, Витамините А и Е.
Богатото съдържание на биологично полезни вещества в маслото от Тиквени семки допринася да се подпомогне мозъчната дейност при усилена умствена работа.
Линоловата и Олеиновата киселини са ненаситени мастни киселини, които спомагат да се поддържа нормална концентрация на холестерол в кръвта, като благоприятен ефект върху организма Ви ще получите при дневен прием на най-малко десет грама Линолова киселина. Линоловата киселина е есенциална мастна киселина, която спомага да се поддържа клетъчната мембрана в оптимално състояние. Фитостеролите, съдържащи се в маслото от Тиквени семки, са растителни стероиди  и подпомагат функцията на простатната жлеза и  уринарната система.  Те  подпомагат и нормалната полова функция на мъжа .
Маслото от Тиквени семки съдържа значителни количества Витамин Е, който е мощен антиоксидант и допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.
Червена боровинка (Vaccinium vitis-idaea). Разнообразния и уникален състав на боровинката обуславят нейните многобройни ползи за нашето здраве. Червените боровинки са богати на антиоксиданти, поради тази причина в древността са я наричали "подмладяващото" зрънце.

Червена боровинка и инфекция на пикочните пътища:
Инфекцията на пикочните пътища обикновено се причинява от бактерии или микроби, които са попаднали в пикочните пътища и се размножават, предизвиквайки зачервяване, подуване и болка. Но има един лесен начин за насърчаване на доброто здраве на пикочните пътища – включването на червена боровинка в хранителния ни режим. Последните проучвания показват, че това се дължи  на необичайния характер на  проантоцианидините (PACs), съдържащи се в малките червени плодчета, които допринасят за предотвратяването на инфекцията на пикочните пътища. Специалната структура на тези PACs (включващи А-тип връзки между компонентите) действа като бариера пред бактериите. Проантоцианидините или кондензирани танини спомагат за предотвратяването на някои бактерии да залепват за пикочните пътища. Когато бактериите не могат да се придържат, те не могат да причинят инфекция.

Копривата  е добре познато растение  от древни времена, което с богатото си съдържание на биологичноактивни вещества оказва редица благоприятни ефекти върху човека. Копривата съдържа протеини, захари, витамините С,В,Е,К,РР и D, много високо съдържание на желязо, а също съдържа и калий, манган, цинк и други под формата на минерални соли.

С богатото си съдържание на биологичнополезни вещества екстрактът от Коприва е полезен за сърдечно-съдовата система, подпомага растежа, обмяната на веществата и имунитета. Благоприятства диурезата и оказва благоприятен детоксикиращ ефект. Използва се като общо тонизиращо средство при преумора. 

МАКРОПОЛЗИТЕ за здравето ни от МИКРОЕЛЕМЕНТИТЕ
Цинк Този незаменим минерал е важен за растежа на репродуктивните органи и функциите на простатната жлеза, като допринася  за  нормалния фертилитет и възпроизводство, тоест  плодовитостта. Цинкът подобрява вкусовите и обонятелните способности. Също така подпомага нормалната функция на черният дроб  и допринася за нормалното състояние на костите, косата, кожата и ноктите. Цинкът е съставна част на инсулина, както и на голям брой жизненоважни ензими, включително ензима-антиоксидант супероксид дисмутаза. Минералът подтиска образуването на свободни радикали. Цинкът е важен за поддържане нормална концентрация на витамин Е в кръвта и за повишаване абсорбцията на витамин А. Цинкът допринася  за нормалната работа на имунната и нервната системи. Ползите за здравето от Цинка включват правилно функциониране на имунната система и храносмилането, намаляването нивото на стреса. Благоприятно повлиява функцията на зрението, подпомага метаболитните процеси на организма и има още много други здравословни ползи.

Селенът е микроминерал, с важни биологични и биохимични функции в живите организми поради уникалните си антиоксидантни качества и способността си да регулира метаболизма на щитовидната жлеза. Най-важната функция на Селена е участието му в състава на ензима глутатион пероксидаза, който подтиска окислението на мазнините. Този ензим е жизненоважен и работи в синхрон с витамин Е. Двете вещества работят синергично (взаимно усилващо се, заедно) в производството на антитела и спомагат за поддържане на добро сърдечно и чернодробно здраве и допринасят за нормалната сперматогенеза. Селенът е необходим за правилното функциониране на панкреаса и за тъканната  еластичност. Tой е мощен антиоксидант и допринася за защитата имунната система, като предпазва от образуване на свободни радикали, които увреждат здравите тъкани. .

Хромът е изключително важен микроелемент. Хромът е минерал, от който телата ни се нуждаят в малки количества за протичането на нормалните функции в организма.
Заедно с ниацина образува т. нар. GTF (глюкозо-толерантен фактор), който е необходим за правилното действие на инсулина и нивото му в кръвта. Инсулинът е хормонът, който регулира не само нивото на кръвната захар, но също така участва и в метаболизма на мазнините и протеините. Недостатъчното ниво на хром в организма се счита, че има връзка с наднорменото тегло (увеличено натрупване на мастна тъкан), нарушения глюкозен толеранс (диабет) и повишеното ниво на холестерол в кръвта. Повишеният прием на хром води до промяна в структурата на тялото - редуцира мастна тъкан и поддържа мускулната маса. Той допринася за  намаляване на нивата на "лошия холестерол" и триглицеридите в организма.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Хранителната добавка се прилага като помощно средство към  хранителния режим, което:

  • спомага за нормалната когнитивна функция; 
  • допринася за нормалния фертилитет и възпроизводство и подпомага поддържането на нормална концентрация на тестостерон в кръвта;
  • допринася  за подобряване на функцията на простатната жлеза и благоприятства нормалната сперматогенеза; 
  • подпомага дейността на  пикочноотделителната система; 
  • допринася за поддържане  на нормалното състояние на зрението  и за нормалното  състояние на кожата, косата, костите и ноктите; 
  • подпомага дейността на имунната система; 
  • допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес;
  • спомага за нормалната функция на щитовидната жлеза.

ДОЗИРОВКА:

Съдържание на: В една капсула: В две капсули: Препоръчвана максимална дневна доза*:
Масло от Тиквени семки: 707 mg 1414 mg не е определена
Екстракт от Червена боровинка 50 mg 100 mg не е определена
Екстракт от Коприва 50 mg 100 mg не е определена
Цинк 5 mg 10 mg 15 mg
Селен 25 µg 50 µg 100 µg
Хром 20 µg 40 µg 200 µg

* В съответствие с Наредба № 47 за изискванията към хранителните добавки.

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Като хранителна добавка за възрастни приемайте по една или две капсули  на ден с храната.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки  деца!
Да не се приема от деца!
Ако сте бременна, планирате бременност или кърмите, консултирайте се с лекар преди употреба на този продукт!
Ако сте алергични или имате заболяване, консултирайте се с лекар преди употреба на този  продукт!
Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!

Стандартизация: ТД 07.15.
Съхранение: На тъмно и сухо място, при умерена температура.
Срок на годност: Три години от датата на производство.
Опаковка: Кутия с 3 блистера по 10 капсули и упътване за употреба.Всички цени са в български левове с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

Начините на плащане, които се приемат, са следните:
Наложен платеж – При избиране на този метод за плащане от Потребителя, се създава поръчка с номер и крайна цена. Заплащането на поръчката се извършва на куриера, при доставката.

Цената на доставката е според актуалнаата ценова листа на куриера.

Обявената цена за доставка е валидна само за доставки с куриерска фирма Econt на територията на България.
Потребителят може да откаже поръчката си преди тя да бъде подготвена за доставка чрез куриер или доставена на адреса, посочен от Потребителя - чрез нарочно писмено изявление на info@phytopharma.eu.

Потребителят има право да се откаже от договора, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя 
повече тук