06.04.2020

 

„Фитофарма” ЕООД обявявява процедура „Избор с публична покана“ за определяне на изпълнител с предмет: Доставка, инсталиране и пускане в експлоатация на Производствена линия за меки капсули от растителен и животински желатин.

 

Крайният срок за получаване на оферти е 14.04.2020 г. 

 

Пълният пакет документи за участие в процедурата може да бъде изтеглен от линка "Пакет Документи" в края на публикацията.

 

------------------------------------------------------ www.eufunds.bg ------------------------------------------------------

Проект BG16RFOP002-2.040-0618-C01 Дейности за подобряване на производствения капацитет и повишаване на конкурентоспособността на "Фитофарма" ЕООД, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз 

чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

                                                                                                                                                                                                                                    

 

„Фитофарма” ЕООД стартира изпълнението на проект BG16RFOP002-2.040-0618-C01 Дейности за подобряване на производствения капацитет и повишаване на конкурентоспособността на "Фитофарма" ЕООД по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, изпълняван с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

 

Основната цел на проекта е да се разшири капацитетът на предприятието за производство на меки безшевни капсули, за да се отговори на пазарното търсене, както и да се затвърдят позициите му на надежден производител на високоефективни витамини, минерали и други добавки.

 

Специфичните цели на проекта са:

- постигане на ръст в производителността чрез оптимизиране на процесите за производство на меки желатинови капсули;

- създаване на възможност за производство и предлагане на капсули от растителен желиращ материал;

- подобряване качеството на произвежданите продукти в съответствие с идентифицираното търсене и най-високите стандарти;

- повишаване на разходната ефективност на производството.

 

За постигане на проектните цели в рамките на проекта ще бъде закупена цялостна производствена линия за меки желатинови капсули, която да обезпечи всички процеси от обхванатите технологични стъпки, така че да може бързо, качествено и ефективно да се произвеждат капсулите, включително с използване на растителен желатин.

 

Имайки предвид всички обхванати с новото оборудване стъпки и операции при производството на меки желатинови капсули, се очаква благодарение на направените по проекта инвестиции капацитетът на предприятието за производство на меки капсули да нарасне три пъти. Това, съчетано със създадената технологична възможност капсулите да бъдат произвеждани от растителен желатин, ще позволи на "Фитофарма" ЕООД значително да разшири производството и предлагането на основните си продуктови групи, като се възползва ефективно от идентифицирания пазарен потенциал на веган продуктите.

 

Общият бюджет на проекта възлиза на 600 000 лв., от които 70% ще бъде безвъзмездното финансиране. Предвижда се проектът да приключи в рамките на 12 месеца.

 

------------------------------------------------------ www.eufunds.bg ------------------------------------------------------

Проект BG16RFOP002-2.040-0618-C01 Дейности за подобряване на производствения капацитет и повишаване на конкурентоспособността на "Фитофарма" ЕООД, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз 

чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Wednesday, 20 February 2019 11:17

#КрасиваКоса

С лекота и голямо желание изпратихме суровите зимни студове, но споменът от гостуването им все още личи. Най-видими са следите по косата, която стоически издържа своенравната зима и сега има нужда от дълбоко възстановяване и нежна грижа.

Поставете началото с нова прическа. Освен че ще ви вдъхне увереност, умелата игра с ножиците ще ви отърве от сухите краища и ще позволи на косата ви да придобие по-здрав и блестящ вид. Отървете се от цъфтящите връхчета, но и от... вредните навици.

Не подценявайте здравословното хранене. Сега е моментът да добавите още по-голямо голямо количество плодове и зеленчуци към менюто си.

За бърз и видим резултат можете да комбинирате природните съставки с меките желатинови капсули на Фитофарма, които вилияят положително на косата. Формулата на витаминозните комплекси като Витамин В-комплекс, е специално създадена за стимулиране на растежа на косата и ноктите. Убедете се, че пролетта е точният миг, в който да забравите оправданията. Отделяйте време за подхранване на косата като я глезите със специални маски, подбрани според нейните особености. Нанасяйте животворните смеси не по-рядко от веднъж в седмицата, за да забележите положителния ефект. Специалистите съветват да използвате балсам при всяко миене, а по време на нанасянето на шампоана да масажирате леко кожата на главата с върховете на пръстите в продължение на 2-3 минути. Така ще увеличите притока на кръв към кожата и ще повлияете позитивно на растежа на косата.

Хитрините за подсилване на косата са многобройни, но най-важната от тях си остава здравословното хранене, което за наша радост през пролетта е вкусна и лесна задача.

На границата между два прохладни сезона Phytopharma ви приканва да споделите вашите изпитани природни рецепти за справяне с настинка и грип!

Потърсете в кътчето със спомени, в което пазите ценни моменти и тайни рецепти от баба, и споделете с нас тази, която е устояла на своенравния характер на времето и която държи далеч от вас кашлицата и неприятната хрема. 

Пригответе си чай, сгушени в топлата прегръдка на домашния уют, споделете природната комбинация, чиято сила ви е впечатлила, открийте непознати досега полезни рецепти и спечелете ваучер на стойност 30 лв. за пазаруване в online магазина на Phytopharma! 


Останете здрави в сезона на споделянето, хладните утрини и коледните вълнения с подкрепата на Phytopharma! 

 

Участвайте в нашата игра във Facebook!

Правила на играта:

1. Харесайте страницата на Phytopharma във Facebook.

2. Напишете ни като коментар под поста Вашата любима природна рецепта, която ползвате, за да облекчите симптомите на простуда и грип през зимата.

3. Ще изберем 5 природни рецепти, които ще публикуваме в страницата и в блога на Phytopharma, за да достигнат до повече хора.

4. На победителите Phytopharma ще подари ваучер на стойност 30 лв. за online магазина phytopharma.eu

Играта ще бъде активна до 24 часа на 16 декември 2018 година (неделя).
Победителите ще бъдат обявени на 17 декември 2018 година (понеделник) на страницата на Phytopharma във Facebook.

Успех!

 

 

Често динамичният начин на живот не ни позволява да се вглеждаме детайлно във всяка настъпваща промяна около нас. Оставаме нетърпеливи да видим следващата изненада. Все чакаме и отлагаме сами да предприемем действия, водени от идеята, че „животът се случва сам“. Но точно сега, на прага на новия сезон, няма как да не забележим, че светлите мигове на деня се изнизват все по-бързо, че багрите на природата вече са с по-дълбоки нюанси, че прохладното време се е превърнало в наш неизменен спътник. Все промени, на които не можем да влияем, но от които можем да се възползваме без да се оправдаваме с „есенната депресия“ и неприятните й проявления.

Въпреки че в съзнанието на много хора лежерната есен е пълна противоположност на динамичната възраждаща всичко пролет, ви предлагаме да съберете сили и да насочите вниманието и енергията си в правилната посока.

Ето и няколко съвета от нас, които биха ви били от полза по пътя на успеха, всяка седмица ще добавяме и още :)

 

Преразпределете приоритетите си

Дни след края на лятната отпуска можете да се фокусирате върху целите си без шумът на вълните и летните емоции да ви разсейва. Така сами ще направите промени в плановете си за действие и ще постигнете с лекота замисленото. Но ние знаем, че желанието е водещо, но не и единствено условие за тази сериозна крачка. Затова ви предлагаме да се доверите на помощно средство към хранителния режим, което облекчава нервното напрежение, съдейства да се намали чувството на безпокойство, страх и раздразнителност; подобрява настроението и вътрешния комфорт; намалява усещането за умора; влияе благотворно върху функциите на всички органи и системи, имунитета, физическата издръжливост и работоспособност; подпомага дейността на сърцето и благоприятства състоянието на клетките, а освен това подпомага паметта и функционирането на цялостната нервна система. Съмнявате се, че съществува хранителна добавка, която води до всички тези положителни промени? Опитайте Антистрес и се уверете сами.

 

Оставете вдъхновението да ви завладее

Не повтаряйте заучени фрази за мотивиращите свойства на пролетта и успокояващото влияние на лятото. Никой не отрича положителното им въздействие върху цялостното физическо и психическо състояние на човека, но си запазваме правото да бъдем също толкова оптимистично настроени и по отношение на есента. Огледайте се около себе си и се насладете на златистите отблясъци, които допринасят за намаляване на нервното напрежение и постигане на хармония. За да се възползвате максимално от есенните характеристики, комбинирайте багрите и хладния полъх с приема на Евкалипт. Освен че чудотворната хранителна добавка оказва благоприятно въздействие върху функцията на дихателната система, евкалиптовото масло под формата на меки желатинови капсули допринася за отстраняване на умората от организма след напрегната умствена и физическа работа и подпомага нервната система при стресови ситуации. Предпоставки за трезво мислене и ефективни решения. Както и за повишена увереност в на пръв поглед мрачните есенни дни.

 

Не забравяйте, че здравословното хранене не отминава заедно с лятото

Напук на общоприетото схващане, че свалянето на килограми е занимание, предхождащо летните отпуски, ви предлагаме да не оставяте мързелът и широките дрехи да надделеят над желанието да се чувствате и изглеждате добре. Възползвайте се от богатото разнообразие от плодове и зеленчуци, които лесно можете да намерите в търговската мрежа или в градината на баба. Въпреки че най-здравословният им прием без съмнение е в сурово състояние, сега е моментът да усъвършенствате кулинарните си умения и да разнообразите хранителния си режим с вдъхновяващи рецепти. Набавете си енергия, тонизирайте тялото си и подобрете състоянието му чрез комбинирането на градински продукти с Желязо+комплекс. Специално разработената формула предлага всички необходими елементи за нормалното функциониране на червените кръвни клетки и транспорта на кислород в тялото като подобрява имунната защита, толкова често споменавана през есента.

 

Заменете почивката на плажа с активни тренировки

Носталгията по отминаващото лято често разбърква спомените за него като оставя негативните му проявления далеч след слънчевите моменти. Съхранете позитивните емоции, но не забравяйте, че винаги можете да си подарите още по-приятни. Колкото и да не ви се иска да признаете, високите летни температури оказват пагубно влияние върху енергията и желанието ви за физическо натоварване, за разлика от есента. Прохладното време е най-верният ви съюзник по пътя на тонизиращите тренировки. Чувствайте се и изглеждайте добре като увеличите движението и добавите нови упражнения към тренировъчната си програма. А за да имате освен желание, но и сила да разкриете потенциала си, си набавяйте Витамин В3 (ниацин), Витамин В5 (пантотенова киселина), Витамин В2 (рибофлавин), Витамин В6 (пиридоксин), Витамин В1 (тиамин),  Витамин В9 (фолиева киселинаи), Витамин В7 (биотин), Витамин В12 (цианокобаламин) Слънчогледово масло, Желатин, Слънчогледов Лецитин, Пчелен восък и Глицерин, които за ваше улеснение можете да откриете в меката желатинова капсула на Витамин В-комплекс.

 

Чувствайте се красиви в кожата си

Въпреки че есента често е определяна като един от най-неблагоприятните периоди за кожата, е важно да знаем, че с постоянство можем да превърнем това негативно нейно описание в положително такова. Освен че е сезон, през който е необходимо да се полагат специални, възстановителни грижи за кожата, част от които е набавянето на Слънчогледово масло, Калций (като калциев лактат), Магнезий (като тримагнезиев дицитрат), Желатин, Слънчогледов лецитин, Пчелен восък, Цинк (като цинков сулфат), Глицерин и Витамин D, есента е периодът от годината, през който имаме възможност да обърнем повече внимание на себе си, за да се чувстваме уверени в собствената си кожа.

Промяната във времето неизбежно оказва влияние върху физическото състояние на човека, затова той трябва да умее да се адаптира към нея като предприема превантивни мерки за ограничаване на негативните последствия. Това важи и за контролирането на кръвното налягане, което също се изменя под въздействието на температурите. Обикновено през лятото хората се оплакват от ниско кръвно, докато през есента и зимата се наблюдава тенденция за покачването му. Основната причината за тази зависимост е, че при високи темеператури кръвоносните съдове се разширяват, а при ниски се стесняват. Нестабилността на сезоните, характеризираща се с редуване на висока влажност, умерени температури и горещини, влияе директно върху сърдечносъдовата система, а така и върху целия ни организъм. Не бива да пренебрегваме сигналите на тялото, защото те много често са показател за по-сериозен проблем. В такива случаи не забравяйте, че можете лесно да си набавите здраве от природата! Основни елементи на превенцията са някои билки, които имат положително действие върху организма. Глогът например оказват благоприятен и ободряващ ефект при проблеми с кръвното налягане. Той съдържа много важни витамини като C, A, B, E, P и K. Чаят от тази билка понижава кръвното, снабдявайки сърдечния мускул с кислород. Полезна е също и шипката, която укрепва стените на кръвоносните съдове и засилва имунната система, благодарение на съдържащите се в нея желязо, магнезий, фосфор, пектин и много витамини.

Лятото е в разгара си, затова му се насладете!

Прекарвайте повече време сред природата и не забравяйте, че умереното излагане на слънце насища организма ви с витамин D, зарежда ви с енергия и добро настроение, подсилва имунната система, изчиства организма от токсините... Слънцето е особено полезно за хора, страдащи от анемия, кожни болести, ставни проблеми, проблеми с костите. Освен това то е ефикасен лек срещу депресии и редица заболявания на нервната система. Доказателство за това е хелиотерапията, която е метод за лечение и подобряване на здравословното състояние на човека чрез слънчеви бани. Лечението чрез нея е било по-разпространено през миналите десетилетия, за разлика от сега, когато все по-често се говори за вредата, отколкото за ползата от слънчевите лъчи. Въпреки това хелиотерапията продължава да се прилага както при лечението на заболявания, така и при превенцията на здрави хора. Ако решите да се възползвате от предимствата й, то не забравяйте, че тя е подходяща за подсилване на имунитета, но само когато се осъществява в подходящи часове на деня (между 8 и 10 и след 16 часа), за да се избегнат евентуални рискове за здравето (изгаряния, сърдечни проблеми, топлинен удар).

Освен като сезон на приятните емоции, лятото е известно и с някои негативни свои проявления.

Едни от тях са слънчевият и топлинният удари. Разликата между тях е в това, че топлинен удар може да се получи не само при продължително излагане на слънце. Появата му не се ограничава в конкретна възрастова група, а е породена от работата в топли, непроветриви помещения с висока влажност на въздуха. Най-застрашени от слънчев удар пък са възрастните хора и децата, както и хората със сърдечносъдови заболявания. Специалистите напомнят, че за да се ограничат слънчевите удари,  трябва да се стои на сянка, особено в обедните часове, да се избягва пряката слънчева светлина, да се носят шапки в града и да ползва чадър на плажа, да се носят памучни и леки дрехи, да се пият повече течности, да не се употребява алкохол през деня, да се избягва физическото натоварване, а летуващите на морето да не стоят на плажа между 11 и 14 часа.

Важно е да се знае също, че признаците на слънчев и топлинен удар са сходни, затова не ги подценявайте. В такива ситуации налице са главоболие, зачервяване на лицето, обилно изпотяване, ускорено и затруднено дишане, отпадналост, гадене или повръщане, световъртеж и бучене в ушите. При по-тежки форми настъпват загуба на съзнанието, халюцинации и гърчове. Първата помощ при топлинен или слънчев удар трябва да се окаже бързо, независимо от степента на увреждане. Пострадалият трябва да бъде пренесен на хладно, сенчесто и проветриво място, и да бъде поставен в полуседнало положение със студен компрес на главата. Мокри кърпи трябва да бъдат поставени също и на гърдите, корема и гърба му. Ако пострадалият е в състояние да приема течности, трябва да му се дават охладени и подсладени напитки.

Ние ви съветваме да бъдете внимателни и да подсилвате организма си с природни продукти, за да си подарите незабравимо лято с положителни емоции!

„Bona valetudo melior est quam maximae divitiae“! Както гласи известната латинска сентенция „Доброто здраве е по-хубаво от най-голямото богатство.” Никой не се съмнява в истинносттта на твърдението, затова днес има безброй разнообразни методи, които влияят положително на здравословното състояние на човека. Един от лесноизпълнимите, приятни и полезни начини да поддъжате тонуса си не само през лятото е прясно изстисканият сок. Освежаващата напитка не натоварва излишно храносмилателната система, но дава усещане за ситост и допълнителна енергия. А най-хубавото в нея е, че единствено въображението ни определя компонентите й. При приготвянето й разчитаме предимно на цитрусите, съдържащи витамин С, който помага за укрепването на имунитета и нервната система, има антиоксидантно действие и повишава енергичността. Интересен и вече доста познат вариант на напитката е фрешът от моркови, чрез който лесно можем да си набавим бета-каротин, допринасящ за поддържането на добро зрение и кожа, и витамин Е, защитаващ клетките от оксидативен стрес. Ако все пак предпочитате плодовете, то сега е моментът да изберете ягодите, които съдържат витамин С, йод, укрепващ нервната система и функцията на щитовидната жлеза, и манган, подпомагащ метаболизма и също предпазващ от действието на свободните радикали. Бъдете креативни и предизвикайте въображението и сетивата си с нова вкусна комбинация всеки ден!

Page 1 of 7
© 2018 Phytopharma Ltd. All rights reserved.