Блог

6 Причини никога да не пренебрегвате приема на Ленено масло

30.10.2018 г.
6 Причини никога да не пренебрегвате приема на Ленено масло

Всеки човек, който е сериозно се грижи за здравето си знае, че един активен начин на живот върви ръка за ръка с подходяща диета. Един от начините да увеличите усилията си в залата и в кухнята е да се гарантира, че винаги сте получава достатъчно качествен протеин. Нещо друго, което може да помогне, но често се пренебрегва, са фибрите. Лененото семе е качествен източник на и на двете важни хранителни вещества, и е достъпно в натурален вид, под формата на хранителни добавки, както и под формата на масло. Въпреки статута си на източник на протеини и фибри, това е само малка част от ползите на лененото масло. Ето списък от шестте най-добри ползи от консумацията на ленено семе.

1. Хипертония 

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, приблизително един на всеки трима американци има високо кръвно налягане, известно още като хипертония. A нормалното показание на кръвното налягане е 120 на 80. Ако постоянно се надвишава това показание, посетете вашия лекар. Според гръцките изследователи, лененото масло също трябва да бъде в състояние да помогне. В 12-седмично проучване на 59 мъже на средна възраст, е открито, че употребата на ленено масло е довело до значително намаление на показанията на кръвното налягане. Помислете за добавяне лененото масло към вашата диета и може да си спестите главоболията, свързани с хипертония. 

2. Рак на кожата

Нищо не ви помага да изглеждате по-млади и акцентира върху мускулите по-добре тена, но не забравяйте, че винаги има риск от рак на кожата. Забравете изкуствения тен! Изследванията са доказали, колко вредно е това. Ако сте късметлия  да живеете в по-топъл климат, и слънце поклонника във вас не може да бъде овладян, прилагайте слънцезащитни средства. Бъдете разумни и консумирайте ленено семе. Изследователите са открили, че мишки, получаващи ленено семе в добавки са били в състояние да намалят меланомата с цели 63%. 

3. Депресия

Вярно е: Депресията боли!

Тя има потенциал да повлияе на всеки момент от деня ви. Има изобилие от антидепресанти, които лекарите могат да предписват, но според японски проучване, просто приема на хранителна добавка може да се окаже много по-полезно. Тяхното изследване показва, че пациенти със значителни нива на депресия също страдат от по-ниски нива на докозахексаенова и ейкозапентаенова киселини, които се срещат в различни храни, включително риба, орехи и ленено семе. 

4. Заболяване на черния дроб 

Възможно ли е да водиш здравословен начин на живот, но все още не можеш да се откажеш от консумацията на алкохол? Също като всяко саморазрушително поведение, може би излагате себе си на голям риск. Има възможност за развиване на много сериозно чернодробно заболяване. За щастие, за тези, които не могат да си помогнат сами, може да се намери начин да се намалят рисковите фактори, участващи в чернодробно заболяване. Последните изследвания, проведено на 30 мъже установила, че тези, които приема  капсули ленено масло ефективно намаляват техните чернодробни фактори за развиване на заболяване. 

5. Холестерол

Страдате ли от висок холестерол? Ако не се лекува, високоят холестерол може  да доведе до запушване на артериите, което води до инфаркт или инсулт. Проучванията показват, че лененото семе може да помогне. Интересно е, че според изследователите, то има свойството да понижава нивото на холестерола само при мъжете. Учените предупреждават, че то не може да се сравнява по ефективност с понижаващите холестерола на лекарства с рецепта, ако търсите алтернатива и сравнително евтин начин за лечение на проблема си, обмислете приемането на ленено масло. 

6. Рак на простатата 

Изключителната полза от ленено семе е способността му да помогне в борбата срещу рака на простатата. В едно изследване на 161 предоперативната пациенти с рак на простатата установено, че лененото изглежда значително намали шансовете за създаване на ракова клетка. Как? Друго проучване показва, че е вероятно, защото лененото масло има способността да нарушава събитията, довели до развитие на ракови клетки.